PRIPREMA

  1. Grašak ostavite u litri vode preko noći da omekša. Goveđu juhu ulijte u lonac, dodajte šunku te zakuhajte. Pjenu uklonite zaimačom.
  2. Na laganoj vatri kuhajte 20-ak minuta. Juhu procijedite, a šunku ostavite sa strane. U međuvremenu očistite povrće za juhu, operite ga i usitnite.
  3. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Peršin operite, protresite i natrgajte listiće. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Grašak istresite u cjedilo da se ocijedi.
  4. Maslo zagrijte u loncu te pripremljene sastojke propirjajte na njemu. Posolite, popaprite pa ulijte bijelo vino.
  5. Zatim ulijte juhu te kuhajte na umjerenoj vatri 20-ak minuta. Oko 3 minute prije kraja kuhanja umiješajte zamrznuti grašak.
  6. Šunku narežite na ploške i poslužite je uz varivo od graška. Na kraju još varivo začiniti po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte