priprema

  1. Na ulju kratko popržite nasjeckani češnjak i pancetu.
  2. Sklonite s vatre, dodajte vruću vodu, dobro promiješajte pa nastavite pirjati na laganoj vatri 15-ak minuta. Dodajte lovorov list, sol, kim te kuhani ječam i grah. Zalijte s oko 1,2 l vode i kuhajte još 10 minuta.
  3. Pred kraj umiješajte kiselo vrhnje u kojem ste razmutili škrob i crvenu papriku.
  4. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

• Po potrebi razrijedite s još malo vode

• Riža, grah i sve žitarice, osobito proso, brže će se skuhati ako ih prethodno potopite u vodu i ostavite da nabubre. Integralnu rižu treba namakati u vodi 12 sati, običnu rižu do pola sata, grah 1-2 sata, a žitarice ovisno o vrsti

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte