priprema

  1. Za tijesto stavite brašno u posudu. U sredini napravite udubinu, u nju razmrvite kvasac i zalijte ga mlakim mlijekom.
  2. Zamiješajte malo brašna i ostavite neka se pokriveno diže oko 15 minuta. Otopite maslac. Dodajte žumance i pola žličice soli pa umijesite tijesto.
  3. Pokrijte ga i ostavite da se diže oko 30 minuta, a potom ispecite kruh. Ako želite jednostavniju pripremu, koristite već gotov kruh.
  4. Očistite leću, isperite je i ostavite da se preko noći namače u većoj količini hladne vode. Luk oljuštite i nasjeckajte.
  5. Slaninu narežite na male trakice, kobasice na ploške, papriku na trakice, a mrkvu na kockice. Sve pržite na ulju.
  6. Kad sastojci omekšaju, dodajte leću, podlijte jušnim temeljcem, začinite i kuhajte dok leća ne omekša.
  7. Izdubite kruh i u njega raspodijelite varivo, dodajte creme fraiche te ostavite neka miruje oko 15 minuta. Prije posluživanja zagrijte jelo u pećnici.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte