priprema

  1. Pustite grah preko noći da odstoji u hladnoj vodi. Sutradan dodajte još vode u lonac, tako da bude 5 cm iznad graha i kuhajte dok grah ne omekša.
  2. Lagano zažutite sjeckani špek. Istisnite kisele krastavce iz turšije (ostavite ih za kasnije) i izrežite kiseli kupus. Dodajte kupus i dinstajte zajedno sa slaninom.
  3. Dolijte malo vode ako je potrebno. Oljuštite i nasjeckajte luk pa sve zažutite na ulju. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Zatim dodajte 700 ml vode, promiješaje i kuhajte dok ne zavrije, povremeno miješajući.
  5. Zasolite, dodajte krumpir, izrežite svinjetinu na komade pa dodajte sjeckani češnjak i lovorov list. Kuhajte dok ne omekša.
  6. Na kraju dodajte pire od rajčice, kuhani grah i kuhajte kratko pa svemu dodajte kiseli kupus i kisele krastavce.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte