priprema

  1. Borovice, lovor, papar, ružmarin i majčinu dušicu dobro zgnječite u posudici. Time natrljajte meso, stavite ga u kalup i prelijte mlaćenicom.
  2. Poklopite i stavite u hladnjak da se preko noći marinira. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Meso izvadite iz marinade i posušite ga. Začinite ga solju i paprom.
  3. Oljuštite 2 luka i usitnite ih. Masnu slaninu usitnite i rastopite u posudi za pečenje. Zatim u tome popržite meso sa svih strana. Luk također kratko popržite.
  4. Zatim pecite oko sat vremena u pećnici. Nakon 15 minuta ulijte juhu i crno vino. Dok se peče, meso zalijevajte umakom od pečenja.
  5. Nemasnu slaninu narežite na kockice. Gljive očistite. Preostali luk oljuštite i nasjeckajte. Rajčice prelijte vrućom vodom, potom ogulite, otklonite koštice i nasjeckajte.
  6. Papriku operite i narežite na kockice. Maslac ugrijte u tavi te popržite luk i slaninu. Gljive i papriku dodajte i pržite još 3 minute.
  7. Zatim dodajte nasjeckani timijan te začinite solju i paprom. Pečenje stavite na pladnju u isključenu pećnicu.
  8. Umaku od pečenja dodajte temeljac i kuhajte oko 3 minute. Začinite i po potrebi zgusnite. Pečenje narežite i poslužite s gljivama i umakom, a široki rezanci su savršeni prilog.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte