Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti sve gurmane. Kako pripremiti sočnu junetinu u umaku od tunjevine pogledajte u video receptu i iznenadite svoje ukućane neodoljivom kulinarskom kreacijom po uzoru na Gourmet recepte...

priprema

  1. U loncu za juhu kuhajte lažni biftek u posljenoj vodi kojoj ste dodali mrkvu, peršin, stabljiku i korijen celera, luk, češnjak, začine i papar.
  2. Kuhajte 50-ak minuta. Meso izvadite i stavite sa strane da se ohladi.
  3. U kuhinjskom blenderu pomiješajte procijeđenu tunjevinu, maslinovo ulje, majonezu, mileram, ocat, žlicu-dvije juhe od kuhanje, kapare i inćune.
  4. Na kraju dodajte limunovog soka prema ukusu. Popaprite. Ukoliko je umak pregust, dodajte još juhe od kuhanja.
  5. Ohlađeno meso narežite na tanke ploške i posložite na tanjur te prelijte umakom. Pospite peršinom.
  6. Možete poslužiti uz mladi kuhani krumpir, kratko blanširane mahune ili šparoge i salatu.

Pogledajte video recept:

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte