priprema

  1. Rajčicama odrežite vrh i oprezno ih izdubite. Kus-kus kratko uz miješanje popržite na 1 žlici ulja, podlijte juhom te dalje miješajte na tihoj vatri dok ne upije svu tekućinu.
  2. Tada ga poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji 10 min. Šunku narežite na kockice, oljušteni luk i očišćeni mladi luk na kolutiće, a masline nasjeckajte.
  3. Origano operite pa mu otrgnite i nasjeckajte listiće. Narezanu šunku kratko popržite na preostalom ulju, dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast.
  4. Maknite luk i šunku s vatre pa primiješajte kus-kus. Nadjev začinite solju, paprom i protisnutim češnjakom, dodajte masline i vlasac pa time nadjenite rajčice.
  5. Kus-kus pospite ribanim sirom, rajčicama vratite poklopce i pecite ih 25 minuta u namašćenoj posudi u pećnici zagrijanoj na 180 ºC.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte