priprema

  1. Tikvice operite, očistite i naribajte na tanke ploške. Blanširajte ih 2 minute u kipućoj slanoj vodi te ocijedite.
  2. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na ulju, umiješajte majčinu dušicu pa to sve zamijesite s mljevenim mesom, 1 jajem, 2 žlice parmezana, solju i paprom.
  3. Po 1 žlicu te smjese stavljajte na po 1 plošku tikvice pa svaku smotajte i okomito stavite u namašćeni lim. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  4. Umutite preostala jaja, preostali parmezan, oba vrhnja i temeljac pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte tikvice i pecite ih oko 45 minuta. Ako počnu naglo tamnjeti, prekrijte ih aluminijskom folijom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte