priprema

  1. Tijesto skuhajte al dente. Ocijedite ga i nakapajte uljem. Šparoge ogulite, a krajeve odrežite.
  2. Luk oljuštite i narežite na kockice. Zakuhajte ga u vinu zajedno sa zrnima papra.
  3. Šparoge objesite u posudu za kuhanje na pari iznad posude s umakom od luka i vina, poklopite i ostavite na pari oko 15 minuta.
  4. Zatim ostavite da se malo ohladi, a umak propasirajte. U pećnici uključite grill. Namastite četiri manja kalupa za složenac.
  5. Po 3-4 šparoge omotajte ploškom šunke i komadom tijesta. Stavite po dva svitka u kalupe. Potočarku operite, očistite i nasjeckajte.
  6. Izmiksajte je zajedno s umakom i vrhnjem. Žumance i parmezan umiješajte i začinite. Prelijte po jelu pa pecite oko 10 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte