priprema

  1. Grah stavite u vodu na 24 sata. Vodu za vrijeme namakanja više puta promijenite. Grah zajedno s vodom stavite u lonac, dodajte timijan pa ga kuhajte tako dugo dok ne omekša.
  2. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Kobasice skuhajte u posebnoj posudi. Ocijedite grah u cjedilu, a zatim ga djelomično zgnječite.
  3. U tavi prepecite slaninu narezanu na kockice, a zatim je nastavite pirjati s lukom. Dodajte narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjajte još 10 min.
  4. Zatim u lonac stavite grah i sve zajedno promiješajte, a zatim posolite i popaprite po želji. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C.
  5. Smjesu s grahom stavite u lim za pečenje namašćen uljem po njemu složite kobasice pa pecite oko 20 minuta.
  6. Pečeni grah rasporedite na tanjure pa ga poslužite dok je još topao. Ukrasite ga nasjeckanim peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte