priprema

  1. Patlidžane operite, očistite i po dužini narežite na ploške debljine 1 centimetar. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta.
  2. Rajčice operite, očistite i narežite na ploške.
  3. Meso popržite na vrućem ulju, dodajte koncentrat rajčice i po jednu žlicu mljevenog mažurana i ružmarina, umiješajte crno vino i ostavite da se pirja 5 minuta.
  4. Posolite i poparite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Ploške patlidžana posušite kuhinjskim ubrusom te ih poslažite jednu do druge na lim obložen papirom za pečenje.
  6. Mozzarellu narežite na kockice i izmiješajte s pirjanim mesom. Tri četvrtine mesa raspodijelite na patlidžane, na meso položite rajčice koje pokrijte preostalim mesom.
  7. Pecite u pećnici 15 minuta. Uz zapečene patlidžane poslužite rižu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte