priprema

  1. Zagrijte ulje i oko 5 minuta pržite luk sa slaninom. Dodajte mrkve, celer, krumpir i češnjak. Dobro promiješajte pa sve zajedno pržite još nekoliko minuta.
  2. Dodajte rajčice i kadulju, a zatim sve sastojke prelijte temeljcem. Pričekajte da temeljac zakipi, uz povremeno miješanje.
  3. Smanjite temperaturu pa kuhajte oko ½ sata na laganoj vatri. Nakon pola vremena kuhanja dodajte narezane listove kupusa. Na kraju dodajte oprani grah i peršin te po potrebi posolite.
  4. Za pripremu krutona kruh narežite na kockice veličine oko 2 cm. U širokoj tavi pomiješajte kockice kruha s uljem i pestom.
  5. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a zatim pecite krutone oko 10 minuta kako bi postali hrskavi. Poslužite ih s juhom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte