priprema

  1. Losos operite pod mlazom tekuće vode, osušite i odstranite kožu oštrim nožem za filetiranje. Meso posolite i popaprite.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte na veličinu 35 x 25 cm i na debljinu od oko 3 mm. Na tijesto rasporedite opran i osušen mladi špinat pa posolite i popaprite.
  3. Na polovicu lisnatog tijesta sa špinatom stavite filet lososa. Rubove tijesta premažite razmućenim žumancem pa poklopite drugom polovicom tijesta.
  4. Rubove dobro pritisnite kako sok od pečenja ne bi iscurio.
  5. Tijesto premažite ostatkom razmućenog jaja, a od ostatka tijesta napravite trakice i složite ih u mrežicu pa ponovno premažite razmućenim jajem.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 20 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Kada se jelo ispeče, narežite ga na komade i poslužite sa salatom..

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte