priprema

  1. Jaje kuhajte pet minuta pa ohladite pod hladnom vodom i ogulite. U lonac stavite ribu, zalijte vodom, dodajte lovorov list i kuhajte pet minuta.
  2. Potom ribu izvadite na kuhinjsku dasku i ostavite sa strane. Kad se ohladi, uklonite kožu i narežite na komadiće.
  3. Rižu kuhajte u slanoj vodi 10 minuta pa je ostavite sa strane.U tavi rastopite maslac, dodajte nasitno nasjeckani đumbir, luk i češnjak.
  4. Pirjajte pet minuta pa dodajte curry i sjemenke gorušice. Nakon nekoliko minuta dodajte nasitno narezane rajčice i sok od limuna.
  5. Dodajte rižu i ribu, promiješajte i podgrijte. Na kraju oprezno umiješajte jaja narezana na četvrtine, nasjeckani korijandar i čili papričicu. Poslužite uz jogurt.

Kedgeree je tradicionalno britansko jelo koje je najčešće poslužuje za doručak

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte