priprema

  1. Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.
  2. Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.
  3. Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.
  4. Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.
  5. Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krupir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte