priprema

  1. Otopite lisnato tijesto. Očistite, operite i narežite na kolutiće veći poriluk pa ga pirjajte na ulju oko 5 min. Istrgajte na manje komade dimljeni losos (u tankim ploškama).
  2. Umutite 3 jaja sa 150 g crème fraîche i 300 g vrhnja za kuhanje pa smjesu začinite solju, paprom i žlicom soka od limuna.
  3. Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte (35 x 35 cm) pa ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  4. Tijesto okruglo izrežite i položite u namašćen okrugli kalup (ø 28 cm). Rubove malo zadignite i natisnite uz rub kalupa.
  5. Po tijestu raspodijelite poriluk i losos, prelijte jajima s vrhnjem i pecite 35-40 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte