PRIPREMA

  1. Filete lososa ostavite da se odmrznu u hladnjaku. Pola sata prije pečenja pospite ih solju i paprom te vratite u hladnjak na 20 minuta. Zatim ih izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta.
  2. Za to vrijeme poriluk očistite i dobro operite te narežite bijeli i svijetlozeleni dio. U velikoj tavi (s poklopcem) zagrijte ulje te na njemu oko 5 minuta propirjajte poriluk, koji ste pritom lagano posolili.
  3. Pospite ga majčinom dušicom te podlijte vinom i pirjajte dok ne ispari, 2-3 minute. Zatim podlijte temeljcem, pa na poriluk stavite filete lososa te ih popaprite. Tavu poklopite, a vatru smanjite.
  4. Kuhajte dok se fileti potpuno ne zagriju, a na dodir “listaju”, 10-ak minuta.
  5. Poslužite s kuhanim krumpirima i povrćem te, po želji, kakvim kremastim aromatičnim umakom

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte