priprema

  1. Operite ribu, posušite pa razdijelite na 4 porcije. Zarežite kožu u obliku križa, nakapajte limunovim sokom te posolite. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Ogulite batat, operite, naribajte te pomiješajte sa 1 žlicom sezamova ulja. Ostavite na papiru za pečenje oko 15 minuta u pećnici da se posuši.
  3. Popržite papriku na preostalom ulju pa izvadite. Sameljite kim i čili, dodajte masnoći od prženja te s temeljcem reducirajte na 100 ml.
  4. Pržite ribu na koži na maslacu oko minute. Potom okrenite pa pržite oko 3 minute.
  5. Stavite jogurt u umak te začinite kurkumom i solju. Dodajte papriku. Poslužite s ribom i batatom. Po želji, ukrasite rikulom ili nekom drugom salatom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte