priprema

  1. Namočite bakalar u vodi na 2 sata. Nakon toga dobro ocijedite i uvaljajte u brašno. Kratko ga popecite s obje strane na vrućem ulju.
  2. Na ulju propirjajte nasjeckani luk i češnjak s lovorovim lišćem. Zalijte vinom pa dodajte mlijeko i bakalar. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.
  3. Ocijedite i izvadite lovorovo lišće. Kada se ohladi, smjesu kremasto izmiksajte. Umiješajte nasjeckani peršin te malo limunove korice i sok.
  4. Polako ulijevajte ekstra djevičansko maslinovo ulje uz stalno miješanje pjenjačom dok ne dobijete željenu teksturu.
  5. Palentu skuhajte u slanoj vodi i izlijte u plitki kvadratični lim. Kada se ohladi narežite na rombove i popecite na vrućem ulju.
  6. Paštetu od bakalara namažite na poprženu palentu i poslužite kao predjelo.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte