priprema

  1. Grašak, maslac, nasjeckani peršin, bosiljak, češnjak stavite u lonac i prelijte hladnom vodom. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte sve dok grašak ne omekša.
  2. Kada je kuhano, procijedite i stavite u blender te kratko izmiksajte dolijevajući vodu u kojoj se grašak kuhao. Dodajte vrhnje i ponovno izmiksajte.
  3. Oslić operite pod mlazom mlake vode i svaku ribu filetirajte te narežite na komade. Lim obložite papirom za pečenje pa poredajte komade ribe.
  4. Pospite nasitno nasjeckanim češnjakom i peršinom te prelijte mješavinom od limunova soka i maslinova ulja. Pecite oko 25 minuta na 220 stupnjeva.
  5. Na tanjur izvadite umak od graška i komade pečenog oslića te poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte