priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Ogulite i operite krumpir te ga kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta.
  2. Prelijte rajčice vrućom vodom, oplahnite ih, ogulite, raščetvorite, uklonite sjemenke te narežite na kockice.
  3. Oljuštite luk i češnjak, nasjeckajte ih te staklasto popržite na vrućem ulju u loncu. Dodajte kockice rajčice, začinite solju i paprom pa ostavite da lagano vrije oko 3 minute.
  4. Operite komade ribe, posušite ih, posolite i popaprite. Stavite rajčice u kalup za složenac pa dodajte komade ribe. Poklopite i pecite 20 minuta.
  5. Ocijedite kuhani krumpir, ostavite da se malo ohladi te kratko pržite na rastopljenom maslacu. Pospite peršinom te poslužite s rajčicama i ribom na zagrijanim tanjurima.
  6. Nakapajte ribu umakom od pečenja. Ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte