priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje lagano nauljite. Šarana iznutra i izvana posolite i popaprite pa ga s obje strane uvaljajte u brašno.
  2. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite oko 30 minuta. Za to vrijeme u tavi zagrijte ulje pa na njemu sa svih strana popržite krumpir tako da dobije hrskavu koricu.
  3. Krumpir šupljikavom žlicom izvadite iz tave. Iz posude za pečenje pažljivo izvadite šarana pa u nju stavite krumpir, a na njega ploške kiselih krastavaca ili kiseli kupus.
  4. Pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom te povrh stavite šarana. Podlijte bijelim vinom te pecite još 30 minuta.
  5. Počne li šaran prebrzo tamnjeti, pokrijte ga aluminijskom folijom.
  6. Prije posluživanja pospite ga na listiće nasjeckanim oguljenim bademima koje se nekoliko minuta na suho popržili u tavici.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte