priprema

  1. Zamijesite glatko tijesto od brašna, zobi, začinske soli, maslaca i 2 žlice hladne vode. Stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite losos na tanke trake.
  2. Narežite poriluk i mladi luk na kolutiće. U loncu rastopite maslac te pirjajte poriluk i mladi luk oko 5 minuta. Maknite lonac sa štednjaka te ostavite da se povrće ohladi.
  3. Razmutite jaja s vrhnjem pa umiješajte povrće i lososa. Začinite solju, paprom, prstohvatom muškatnog oraščića te malo soka od limuna.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto tanko izvaljajte na pobrašnjenoj površini. Njime obložite namašćeni kalup za pitu (oko 15 x 30 cm).
  5. Nadjenite mješavinom povrća. Pecite 30-35 minuta, po želji pospite paprom. Odličan prilog je zelena salata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte