priprema

  1. Razvaljajte tijesto. Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Tijesto stavite u kalup, a višak odrežite.
  2. Na tijesto položite papir za pečenje pa po njemu rasporedite razne mahunarke. Pećnicu zagrijte na 190 °C pa pecite tijesto oko 10 minuta.
  3. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Špinat operite i posušite pa ga kratko kuhajte u malo vode (ne dulje od 5 minuta).
  4. Ocijedite i operite pod mlazom hladne vode kako bi se špinat sačuvao boju. Špinat stavite u posudu i nakratko ga ostavite na laganoj vatri.
  5. Dodajte češnjak i promiješajte. Losos narežite na kocke. S tijesta uklonite papir za pečenje. Na tijesto rasporedite špinat i losos.
  6. Razmutite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa dobivenom mješavinom prelijte tijesto. Quiche pecite na 180 °C oko 25 minuta.

Savjet

Quiche nakon pečenja ostavite da malo odstoji pa ga narežite na komade.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte