PRIPREMA

  1. Oko 125 g brašna pomiješajte s ½ žličice soli, praškom za pecivo i kurkumom. Na sredini napravite udubljenje. Postupno umiješajte pivo te ostavite tijesto da odstoji sat vremena u hladnjaku.
  2. Ogulite krumpir pa ga narežite na trake debljine 1,5 cm. Pržite u fritezi ili tavi na vrućem ulju, izvadite pa ostavite da se ohladi.
  3. Operite ribu, posušite je, narežite na četiri komada, začinite pa stavite u hladnjak. Krumpir ispecite do kraja u pećnici na 190 stupnjeva, a zatim ostavite na toplom u pećnici. Pospite ribu brašnom, uvaljajte je u tijesto te pržite u ulju oko 4 minute. Ocijedite i poslužite s čipsom. Odličan je prilog pire od graška.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte