priprema

  1. Ribe operite i osušite papirnatim ručnikom. Dobro oprane limune narežite na tanke kriške.
  2. Kriškama limuna napunite ribe, a zatim u svaku dodajte i po 1 grančicu ružmarina. Ribe položite u lim obložen papirom za pečenje.
  3. U tavi sa zaštitnim slojem popržite sjemenke koromača bez dodavanja masnoće, nakon 1 minute dodajte sol, promiješajte pa maknite tavu sa štednjaka.
  4. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca pa u nj umiješajte sol sa sjemenkama koromača. Tom smjesom premažite ribe u sloju debljine oko 1,5 cm.
  5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ribe stavite u pekač pa ih pecite oko 20 minuta, dok korica od soli ne poprimi zlatnu boju.
  6. Izvadite ih iz pećnice pa ih ostavite da odstoje 10 minuta. Nakon toga uklonite koricu s ribe i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte