priprema

  1. Za umak od češnjaka operite i posušite 1 limun, naribajte mu koricu i stavite je na stranu. Iscijedite limun.
  2. Oljuštite češnjak, propasirajte ga te izmiješajte sa žumancem i malo soli. Istresite u mikser, dodajte 3 žlice ulja pa sve dobro izmiksajte.
  3. Dodajte preostalo ulje, 2 žličice tople vode i žlicu limunova soka. Ulijte umak u zdjelicu i stavite na stranu.
  4. Operite drugi limun, posušite ga pa mu koricu narežite na posve tanke rezančiće. Potom temeljito uklonite bijelu kožicu. Narežite očišćeni limun na tanke ploške.
  5. Oplahnite i posušite filete pa ih posolite i popaprite. U tavi zagrijte 3 žlice maslaca pa pržite filete sa svake strane po 4 min. Izvadite ih i stavite na toplo.
  6. U masnoću od prženja ribe umiješajte žlicu maslaca te popirjate naribanu limunovu koricu i kapare. Umiješajte preostali limunov sok i 4 žlice vode.
  7. Dodajte narezani limun pa kuhajte oko 2 min. Umiješajte papar u zrnu te posolite i popaprite po vlastitom ukusu.
  8. Komade limuna izvadite i rasporedite po tanjurima. Na svaki stavite po 3 fileta pa ih prelijte umakom. Ukrasite rezančićima limunove korice i kaparima.
  9. Poslužite s kuhanim povrćem po izboru. Zasebno uz ovo jelo poslužite umak od češnjaka aioli.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte