priprema

  1. Riblje filete nasitno nasjeckajte ili ih usitnite u multipraktiku. Tostu odrežite koricu, a sredinu razmrvite i prelijte povrtnom juhom.
  2. Namočeni kruh kratko ostavite da omekša pa ga ocijedite i dodajte ribi.
  3. Mladi luk očistite, operite, posušite i nasitno nasjeckajte te ga zajedno sa žumancem, peršinom, sokom od limete i brašnom primiješajte u smjesu od ribe i kruha.
  4. Smjesu začinite pa primiješajte čvrst snijeg od bjelanca stučenog s malo soli. Dobivenu smjesu prvo oblikujte u kuglice, a zatim ih sploštite da dobijete odreske.
  5. Riblje odreske složite na lim obložen papirom za pečenje i premazan s malo maslaca, na svaki stavite još po listić maslaca pa ih, ovisno o veličini, pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  6. Sve sastojke za umak izmiješajte u zdjelici te odložite u hladnjak. Gotove odreske poslužite s umakom, a kao prilog ponudite pržene krumpiriće ili slani kuhani krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte