priprema

  1. Očistite mladi luk i nasjeckajte ga na kolutove. Veći dio luka pržite zajedno s rižom na maslinovom ulju pa sve zalijte s 480 ml vode.
  2. Prebacite rižu i luk u vatrostalnu posudu, poklopite i stavite u pećnicu 20 minuta na 190 stupnjeva. Nakon pečenja malo promiješajte.
  3. Očistite filet lososa, narežite ga na četiri dijela jednake veličine pa ih posolite i popaprite s obje strane.
  4. Pecite losos na tavici sa svih strana i izvadite ga u lim obložen papirom za pečenje. Losos premažite maslacem, dodajte na komade narezan limun i pecite ga u pećnici 10 minuta na 190 stupnjeva.
  5. Operite tikvice, narežite ih, posolite i popaprite pa ih pržite na maslinovom ulju na jakoj vatri.
  6. Pomiješajte tikvice s rižom, pospite preostalim nasjeckanim mladim lukom i peršinom i poslužite uz pečeni losos.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte