priprema

  1. Ribe istrljajte čistom kuhinjskom krpom. Limun prerežite i iscijedite sok, kojim zatim premažite filete.
  2. Sve začine usitnite u mužaru pa tom smjesom ravnomjerno pospite komade ribe. Ribu na 30 minuta stavite u hladnjak da se marinira.
  3. U međuvremenu zagrijte roštilj. Riblje filete položite na gustu rešetku roštilja pa ih na srednje vrućem roštilju polagano pecite s obje strane 25–30 minuta, a po potrebi i dulje.
  4. Začinsko bilje isperite pod mlazom vode, natrgajte listiće i nasitno ih nasjeckajte. Filete šarana posolite i pospite začinskim biljem. Poslužite ih s kriškama limuna. Uz ovo jelo odlično idu pečeni krumpiri ili pak samo bijeli kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte