PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Veći lim obložite papirom za pečenje.
  2. Ribu očistite pa je iznutra posolite i popaprite te začinite mediteranskom začinskom mješavinom.
  3. Mladi krumpir operite i očetkajte; ako nije sasvim malen, narežite ga na ploške. Luk i češnjak oljuštite i krupno narežite.
  4. Krumpir stavite u lonac te ulijte tek toliko vode koliko je potrebno da ga prekrije. Stavite na vatru i kuhajte oko 15 minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša.
  5. Ocijedite i stavite na lim za pečenje. Nakapajte s 2 žlice ulja i rahlo promiješajte tako da se naulji sa svih strana, a zatim rasporedite po limu za pečenje tako da bude u jednom sloju.
  6. Po njemu pospite narezan luk i češnjak te na to stavite ribu. Nakapajte ostatkom ulja pa stavite u pećnicu.
  7. Pecite dok krumpir ne omekša i dobije hrskavu koricu, a riba se na lagan dodir razdvaja na “listiće”, oko pola sata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte