Donosimo vam novi recept u izvedbi chefa Andreja Barbierija, pripremljen od prvoklasnih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali na oduševljenje vaših osjetila. Ovog nam je tjedna na jelovniku neodoljiv lisnati tart s nadjevom od špinata, sira i dimljene pastrve. U slast!

priprema

  1. U širokoj tavi, na malo maslinova ulja, propirjajte mladi luk i češnjak, zatim dodajte špinat, posolite, popaprite i dodajte malo muškatnog oraščića.
  2. Pirjajte dok špinat ne opusti. U kuhinjskom blenderu pomiješajte ricottu i krem sir te dodajte pirjani špinat. Sve zajedno pomiješajte. Dobro posolite i popaprite.
  3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte. Slažite tortice za peći tako da izrežete tri sloja koja slažete jedan na drugi, s time da je donji sloj puni kruh ili kvadrat, a druga dva sloja imaju samo okrugli/ kvadratni rub (tako ćete nakon pečenja, kad se lisnato tijesto digne, imati ispunu za kremu).
  4. Tijesto prije pečenja premažite s malo razmućenog žumanjka s mlijekom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  5. Kad se tortice ohlade, napunite ih nadjevom i gore raspodijelite komade dimljene pastrve. Pospite vlascem.

Pogledajte video recept:

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte