priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Rajčice prelijte kipućom vodom, oplahnite hladnom, ogulite, otklonite im koštice i narežite na kockice.
  2. Šafran namočite u 6 žlica vode. Ljutiku oljuštite i nasjeckajte. Češnjak oljuštite i cijele režnjiće propirjajte s ljutikom na vrućem ulju. Čili očistite, operite i nasjeckajte.
  3. Garnele operite, posušite i 1 minutu ih pržite s lukom i češnjakom. Čili, rajčice i šafran (zajedno s vodom) dodajte garnelama i zakuhajte.
  4. Posolite, popaprite i maknite sa štednjaka. Umiješajte temeljac i sok od limuna.
  5. Pretresite u male kalupe za složenac i pecite oko 10 minuta pa na kraju ukrasite timijanom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte