priprema

  1. Hobotnicu odmrznite na sobnoj temperaturi pa je stavite u veći lonac bez dodavanja ikakve tekućine na jaku vatru i poklopite.
  2. Hobotnica će pustiti svoj sok u kojem će se kuhati. Okrenite hobotnicu nekoliko puta tijekom kuhanja, a kuhajte je u pokrivenom loncu dok sva tekućina ne ispari.
  3. Krumpir, mrkvu i luk očistite i narežite na malo deblje ploške, začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i uljem, te poslažite u posudu za pečenje.
  4. Najbolje bi koristiti posudu s poklopcem jer hobotnica tijekom pečenja treba biti poklopljena. Ako nemate posudu za pečenje s poklopcem, možete obični posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom.
  5. Na krumpir stavite hobotnicu, dodajte ružmarin pa poklopite posudu i pecite na 150 stupnjeva 1, 5 sat. Hobotnicu povremeno okrenite tijekom pečenja.
  6. U lonac u kojem se kuhala hobotnica, na ljubičasti talog dodajte malo maslinova ulja, pa na laganoj vatri kratko popržite češnjak.
  7. Ulijte vino i peršin pa popaprite po vlastitom ukusu. Uz stalno miješanje kuhajte na laganog vatri dok se talog posve ne rastopi u vinu.
  8. Kada krumpir omeša, izvadite posudu za pečenje iz pećnice, prelijte sadržaj iz lonca po hobotnici i povrću te vratite posudu u pećnicu bez pokrivanja.
  9. Pecite još 10-ak minuta, koliko je potrebno da se krumpir zapeče i upije preljev. Poslužite toplo uz salatu po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte