priprema

  1. Na rastopljenom maslacu pirjajte luk koji ste prethodno narezali na sitne kockice.
  2. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa strane), začinite i još malo pirjajte.
  3. Podlijte temeljcem (ribljim, ali može i pilećim) te po potrebi još malo začinite. U posebnoj posudi razradite žumanca te im dodajte sok od jednog limuna.
  4. Pred kraj kuhanja, u juhu lagano, stalno miješajući, dodajte smjesu od žumanaca i limuna.
  5. Kad je juha gotova, sve izmiksajte štapnim mikserom, a potom još malo kuhajte na laganoj vatri, dodajući vrhnje za kuhanje i parmezan.
  6. Na maslacu prepržite kozice (koje ste ostavili sa strane) pa njima ukrasite juhu prije serviranja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte