priprema

  1. Za palačinke pomiješajte jaja, šećer, sol, sojin umak, sake i temeljac. U tavicu stavite malo maslaca, otopite ga pa ispecite smjesu s jajima. Ohladite.
  2. Rižu stavite u cjedilo te je ispirite u hladnoj vodi sve dok voda ne postane bistra. Rižu stavite u posudu i zalijte s dovoljno vode.
  3. Ostavite je oko 20 minuta u vodi pa je prebacite u cjedilo na oko 30 minuta. Zavrijte vodu u posudi, dodajte rižu te poklopite.
  4. Kad voda ponovno provrije, smanjite temperaturu i kuhajte oko 15 minuta. Posudu maknite s vatre te ostavite još 10 minuta da riža nabubri.
  5. U međuvremenu u posudu stavite ocat, sol i šećer, sve promiješajte i lagano zagrijte kako bi se šećer otopio.U ohlađenu rižu umiješajte pripremljenu marinadu.
  6. Bambusovu podlogu za pripremu sushija umotajte u aluminijsku foliju na koju raspodijelite porciju riže. Na rižu istisnite liniju majoneze.
  7. List nori alge narežite na 6 cm dugačke trake. Ostatak alge utisnite na rižu gdje ste nanijeli majonezu. Dio riže bez majoneze premažite wasabi pastom.
  8. Palačinku narežite na 4 trake, jednu traku stavite na rižu, pa na nju kozice te na trakice narezane krastavce.
  9. Pomoću podloge od bambusa oprezno smotajte sushi. Na kraju ga uvaljajte u sezam te oštrim nožem narežite na komade.

Savjet

Svaki sushi narežite na tri dijela i poslužite uz wasabi pastu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte