PRIPREMA

  1. Luk i češnjak ogulite, narežite na tanke ploške i popržite u dubokoj tavi na maslinovu ulju. Slaninu narežite na kockice, dodajte u tavicu i kratko prepržite s lukom i češnjakom.
  2. Raspolovite papriku, očistite je od sjemenki i operite pod mlazom vode. Narežite je na trakice, dodajte u tavicu i pržite oko 4 minute.
  3. Kokošji temeljac zagrijte na vatri pa dodajte prstohvat šafrana koji će jelu dati tipičnu boju i okus. Zatim u tavicu dodajte rižu i pržite dok ne postane staklasta.
  4. Nakon nekog vremena dolijte u tavicu ugrijani kokošji temeljac i ostavite da vrije na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Pred sam kraj kuhanja dodajte u jelo zamrznuti grašak, morske plodove i škampe pa poklopljeno kuhajte još oko 10 minuta.
  6. Paellu poslužite posutu nasitno nasjeckanim listićima peršina i ploškama limuna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte