U litru kipuće slane vode ubacite kozice, češnjak, natrgani lovorov list i nastavite kuhati 2 -3 minute.
Kada se ohladi, izvadite i oljuštite kozice, a ljuske stavite natrag u juhu i kuhajte još 20 minuta.
U tavi debelog dna zagrijte maslinovo ulje i 25 g maslaca pa pirjajte nasjeckani luk dok ne postane staklast. Po potrebi dolijte malo juhe.
Umiješajte rižu i dobro je promiješajte s uljem, pirjajte kratko pa ulijte vino. Miješajte na laganoj vatri dok vino ne ispari.
U međuvremenu procijedite juhu, vratite je u lončić, nadopunite s malo vode pa pomalo dolijevajte riži uz često miješanje.
Dodajte kozice i pire od rajčice. Još malo dolijevajte juhu sve dok riža ne bude skuhana. Posolite i popaprite.
Maknite s vatre pa umiješajte preostali rižoto i po potrebi još malo juhe. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da miruje 10 minuta, a zatim umiješajte nasjeckani peršin i odmah poslužite.