priprema

  1. Pripremite povrtni temeljac od 2-3 mrkve, pola glavice luka te vezice peršina koje zatim kuhajte na srednje jakoj vatri u oko 1-1,5 litre vode. Ovome po želji dodajte i komad ribe, može i smrznute, za riblji temeljac.
  2. Rajčicu zarežite 4 puta oko zelenog dijela te ubacite na pola minute do minutu u kipuću vodu u kojoj se kuha temeljac. Izvadite rajčicu, ogulite je, odstranite sjemenke te nasjeckajte na sitne kockice.
  3. Na maslacu lagano zažutite sitno nasjeckanu polovicu češnjaka i repove škampa koje ste prethodno uzdužno razrezali na leđnom dijelu kako bi se što bolje rastvorili.
  4. Pirjajte 3 min pa dodajte sitno nasjeckanu rajčicu. Posolite i pirjajte dok se umak malo ne zgusne pa podlijte vinom.
  5. Zatim dodajte rižu, podlijte temeljcem i vinom te kuhajte oko 20 min ovisno o vrsti riže.
  6. Rižoto povremeno promiješajte i po potrebi još malo podlijte. Kratko prije kraja kuhanja umiješajte vrhnje za kuhanje i pospite nasjeckanim peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte