priprema

  1. Operite i očistite rajčice i tikvice. Rajčice narežite na kockice, a tikvice raščetvorite po dužini i narežite na komade. Šampinjone prebrišite krpom pa ih narežite na deblje ploške. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak.
  2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ugrijte maslinovo ulje. Propirjajte luk i češnjak. Dodajte tikvice i kratko ih popržite.
  3. Dodajte šampinjone i rajčice. Posolite, popaprite i pirjajte oko 10 minuta. Operite, protresite i nasjeckajte bosiljak (ostavite koji listić za ukrašavanje).
  4. Ocijedite tjesteninu, ali ostavite malo vode od kuhanja. Pomiješajte tjesteninu i nasjeckani bosiljak s pirjanim povrćem.
  5. Začinite solju i paprom te umiješajte kapare. Po želji umiješajte malo vode od kuhanja i ukrasite preostalim bosiljkom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte