priprema

  1. Cannellone stavite u kipuću slanu vodu pa ih kuhajte dok ne omekšaju. Nakon toga ih stavite u cjedilo, isperite hladnom vodom i pomiješajte s uljem.
  2. Zagrijte 2 žlice ulja, u kojem zatim pirjajte nasitno nasjeckani luk dok ne postane staklast.
  3. Nakon toga dodajte meso narezano na kockice, posolite ga, popaprite i pecite oko 6 minuta. Ostavite meso da se ohladi.
  4. Operite špinat i odrežite stabljike. Listove špinata narežite i prelijte vrućom vodom. Stavite špinat u cjedilo da se ocijedi, a zatim ga dodajte mesu.
  5. Dodajte i 2–3 žlice rajčica i začinskog bilja. Napunite cannellone mesnim nadjevom. Pećnicu unaprijed zagrijte na 170 °C.
  6. Otopite maslac, dodajte brašno pa ga propirjajte uz neprekidno miješanje. Dolijte vrhnje i mlijeko, zakuhajte ih uz neprekidno miješanje, a zatim maknite sa štednjaka.
  7. U rashlađenu smjesu umiješajte jaja, posolite je i popaprite.
  8. Kalup namastite preostalim uljem pa na dno kalupa stavite dio umaka bešamel, zatim složite sloj cannellona i prelijte preostalim bešamelom.
  9. Umak pospite parmezanom pa stavite kalup u pećnicu na 35 minuta i zapecite. Oko 5 minuta prije kraja pečenja cannellone zalijte preostalim rajčicama i nastavite peći.
  10. Izvadite jelo iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte