priprema

  1. Špinat očistite, kratko prokuhajte u uzavreloj vodi i ocijedite.
  2. Rajčice operite, očistite, kratko uronite u vodu od kuhanja špinata, ohladite pod mlazom hladne vode, ogulite, narežite na četvrtine, odstranite koštice i ugrubo narežite.
  3. Rajčicu dobro posolite i poparite. Bosiljak operite, posušite, listiće otrgajte, narežite na tanke trakice i umiješajte u rajčicu.
  4. Losos operite, posušite i narežite na kocke veličine 1 cm. Češnjak oljuštite i nasjeckajte.
  5. Mahune kratko prokuhajte u slanoj vodi a papriku, operite, očistite i narežite na kockice.
  6. Špinat nekoliko puta prerežite nožem pa umiješajte ricottu, povrće, češnjak, losos i začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  7. Smjesom punite cannellone. Punjeno tijesto, ovisno o njegovoj veličini, slažite u namašćenu vatrostalnu posudu u jednom ili dva sloja.
  8. Između cannellona dodajte nasjeckanu rajčicu. Pecite cannellone u pećnici 15 do 20 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte