priprema

  1. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Polovicu češnjaka pržite na 2 žlice vrućeg ulja dok ne postane staklast.
  2. Dodajte rajčicu, sol, papar i šećer. Krčkajte 5 minuta pa još po potrebi začinite.
  3. Otopite maslac, dodajte brašno te uz miješanje pržite 1-2 minute. Ulijte mlijeko pa krčkajte uz miješanje sljedećih 4 do 5 minuta.
  4. Umiješajte parmezan, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Špinat operite i očistite.
  5. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutove. Ostatak ulja zagrijte pa na njemu pirjajte preostali češnjak, poriluk i špinat te na kraju začinite.
  6. U povrće umiješajte ricottu pa time punite cannellone.
  7. Polažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijte umakom od rajčice i tako činite dok ne poslažete sve cannellone.
  8. Prekrijte mozzarellom i bešamelom te pecite u pećnici 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte