priprema

  1. Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu u sredini. U udubinu razbijte cijela jaja i žumanca, posolite, vilicom lagano istucite jaja, a zatim umijesite gusto tijesto.
  2. Mijesite tijesto oko 6 minuta pa ga pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se omara 15 minuta.
  3. Tijesto podijelite na 4 dijela, razvaljajte svaki pa ga po želji režite nožem na rezance debljine oko 1 centimetar. Pospite rezance brašnom i prstima ih lagano preokrenite.
  4. Skuhajte tjesteninu al dente u zakuhaloj posoljenoj vodi. Dobro je ocijedite. Oljuštite ljutiku i nasjeckajte je. Narežite slaninu na kockice. Očistite špinat i operite ga.
  5. Zagrijte ulje u tavici pa pržite slaninu i ljutiku. Dodajte špinat, začinite octom i šećerom te još vrlo kratko pirjajte.
  6. U tavicu dodajte tjesteninu, promiješajte, kratko pirjajte i zatim po potrebi posolite i popaprite. Dodajte maslac. Podijelite na tanjure i pospite grubo naribanim parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte