priprema

  1. Filete inćuna krupno narežite. Češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte; luk oljuštite, prerežite pa svaku polovicu poprijeko narežite na poput papira tanke polumjesece.
  2. U velik lonac ulijte vodu, posolite je i stavite na vatru. Dok se voda zagrijava, na srednje jakoj vatri hrskavo popržite krušne mrvice. Neprestano miješajte kako bi mrvice ravnomjerno poprimile zlatnožutu boju.
  3. Maknite ih s vatre te nakapajte s 3 žlice maslinova ulja i dobro promiješajte. Ostavite sa strane. Kad voda zakipi, stavite kuhati tjesteninu.
  4. Za to vrijeme na srednjoj vatri, u većoj tavi, zagrijte ostatak ulja. Dodajte narezane inćune te ih zgnječite kuhačom kako bi se potpuno povezali s uljem.
  5. Na tome kratko propirjajte tanko narezani luk, a kad on postane staklast, dodajte češnjak i pirjajte još pola minute.
  6. Zatim umiješajte nasjeckanu ljutu papričicu ili smrvljeni pepperoncino. Smanjite vatru i pirjajte minutu-dvije. Maknite s vatre.
  7. Kad se tjestenina skuha, procijedite je i stavite u tavu s pirjanom smjesom od inćuna i luka. Dobro promiješajte.
  8. Pospite polovinom mrvica i naribanog sira te promiješajte, a zatim pospite ostatkom hrskavih mrvica i sira. Odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte