priprema

  1. U vodu dodajte sol i ulje pa zavrijte. Smanjite temperaturu pa uspite palentu neprestano miješajući. Ostavite još 1 minutu na vatri pa stavite na stranu da se prohladi. Potom umiješajte jaje i postupno dodajte brašno.
  2. Zamijesite mekano tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Podijelite na 4 dijela i oblikujte valjke širine oko 3 cm. Nožem izrežite na komade debljine od oko 1 cm. Vlažnim rukama oblikujte valjuške i odložite ih na tanjur.
  3. Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi. Nakon što isplivaju na površinu, kuhajte ih još najviše 5 minuta.
  4. Izvadite šupljikavom žlicom i poslužite kao prilog uz meso.

Za razliku od drugih valjušaka, kukuruzni se poslužuju i hladni.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte