priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme oljuštite i tanko narežite luk pa ga propirjajte na žlici ulja, na srednje jakoj vatri.
  2. Kad omekša, nakon 3-4 minute, dodajte nasitno nasjeckan češnjak, vlasac, majčinu dušicu te sol i papar.
  3. Pirjajte još 2 minute pa maknite s vatre. Umiješajte vrhnje i jogurt. Vratite na vatru tek toliko da se sastojci zagriju, oko 3 minute; pazite da ne zakipi.
  4. Umiješajte naribani sir i dobro promiješajte. Kuhanu tjesteninu ocijedite i umiješajte u umak.
  5. Dimljeni losos narežite na trakice i dodajte jelu. Dobro promiješajte da se okusi prožmu. Po potrebi još začinite i odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte