priprema

  1. Ogulite i prepolovite rajčice, odstranite im koštice i narežite na kockice. Oljuštite i sitno nasjeckajte češnjak te ga pirjajte na 4 žlice maslinova ulja.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, sok od rajčice i rajčicu narezanu na kockice te pirjajte 15 minuta.
  3. Za pesto operite začinsko bilje, protresite ga i otrgajte mu listiće. Začine s parmezanom, pinjolima, limunovim sokom i koricom izmiksajte u fini pire.
  4. Posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i očistite mladi luk te ga narežite na tanke kolutove. Narežite mozzarellu na kockice.
  5. U namašćenu vatrostalnu posudu slažite redom list lazanja pa sloj umaka od rajčice i pršuta. Završite listom tjestenine. Na to složite rajčice i mozzarellu.
  6. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte