priprema

  1. Povrće operite i očistite. Mrkvu i tikvice naribajte. U loncu s nastavkom za kuhanje na pari kuhajte oko 6 minuta.
  2. Mahune prerežite po dužini. Gljive narežite na trake. Češnjak narežite na ploške. Začinsko bilje operite i natrgajte listiće peršina.
  3. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ulje ugrijte u velikoj tavi, popržite gljive, izvadite ih te stavite na stranu. Tjesteninu ocijedite.
  4. Češnjak i grančice ružmarina stavite u tavu, postupno ulijte vino te zakuhajte. Dodajte temeljac, prstohvat šećera i mahune pa kuhajte 2 minute.
  5. Umiješajte maslac, a zatim dodajte kapare. Uklonite ružmarin pa umiješajte vrhnje. U tome zagrijte gljive, tjesteninu, povrće i peršin te dobro začinite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte