priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Papričicu očistite, prerežite po dužini, ostružite sjemenke, operite pa sve nasjeckajte. Ulje ugrijte u tavi.
  2. Mljeveno meso pržite oko 5 minuta uz stalno miješanje pa posolite. Dodajte luk, mrkvu, češnjak, papričicu, timijan i ružmarin pa pržite uz stalno miješanje 2 minute.
  3. Umiješajte koncentrat rajčice i kratko pržite. Ulijte vino pa sotavite da se reducira. Zatim dodajte usitnjene rajčice.
  4. Ulijte 100 ml vode, zakuhajte i ostavite da lagano vrije 20 minuta. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
  5. Umak začinite solju, paprom i šećerom. Tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte